עוגיות עם ריח של שבת
.
אני לא זוכרת כבר מתי הכנתי אותן לראשונה, אבל בתחילה הייתי חשדנית. עוגיות טחינה? ממש לא נשמע לי כמו משהו טעים, לא הסתדר לי טחינה בתוך עוגייה. אני את הטחינה שלי רוצה על חציל קלוי בתנור/ בפיתה סביח, לא בעוגייה שליד הקפה.
אז תרגלתי כמה פעמים שזה בעצם עוגיות בטעם חלבה והכנתי אותן. מאז ועד היום, הן הפכו לעוגיות הכי קלות להכנה, טעימות ושברוב טובן, תמיד מזכירות לי את שבת
שישי בצהריים ואני במטבח מכינה אותן, כל הבית מתמלא ריח משובח והכי טעימה היא העוגייה הראשונה שנטעמת על ידי, כמה דקות אחרי שהן מתקררות לחלוטין.
טחינה או חלבה, הן פשוט מושלמות. תמיד טוב שתהיה קופסת עוגיות כזו בכל בית ובטח בסוף השבוע.
אז הנה, החלטתי לחלוק איתכן/ם את המתכון הקל והכל כך שגור. למה שרק אני וזוגתי נהנה מהן?
עוגיות טחינה נימוחות
(כמות לכ-40 עוגיות בינוניות)
2 תבניות תנור, מרופדות בנייר אפייה
המרכיבים:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס סוכר לבן
200 גרם חמאה רכה
1 כוס טחינה גולמית (הניסיון שלי הראה שהכי טעים זה עם טחינה של אחוה)
לקישוט:
(לא חובה)
חצאי שקדים מולבנים/ אגוזי לוז (בונדוק)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
2. שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד ממנו יוצרים כ-40 כדורים בגודל פינג פונג קטן.
3. מניחים את כדורי הבצק בתוך התבנית עם רווח של כ-4 ס”מ בין אחד לשני, משטחים את הכדורים מעט ונועצים בכל עוגייה
חצי שקד/ בונדוק שלם.
4. אופים בתנור כ-15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר (לא לגעת לפחות חצי שעה אחרת יתפרקו).
לאחר מכן יש להעביר בזהירות לאחסון בקופסא/צנצנת אטומה.
** אל תיבהלו מהחריצים שנוצרים בעוגיות, חריצים זה החיים!
בתיאבון ושבת של שלום,
כרמל.