ט"ו בשבט הגיע ויש לציין שאני לא חובבת גדולה של החג בכלל ושל פירות יבשים בפרט. כשאני יכולה להוסיף את האהובים שבהם אל תוך לחם הטחינה שלי, זה משמח ומגוון לי את החג.
רבות וטובות דובר על לחם/ לחמניות הטחינה- לחם שהוא בעצם קצת כמו עוגה, מהיר הכנה, מתקתק, בריא יחסית ולא פחות חשוב, ללא גלוטן (בעצם ללא קמח וגם ללא סוכר). מכינים אותו לרוב בדיאטת 17 הימים, בפסח ומבחינתי, בכל ימות השנה. ניתן להמיר את הדבש לסילאן מה שהופך אותו עוד יותר מתאים לחג.
אז הנה אני מביאה לכם/ן את הגרסה שלי, המותאמת לט"ו בשבט שכבר ממש כאן.
מתכון ללחם/ לחמניות טחינה
(לחם אחד או תבנית שקעים של כ- 14 לחמניות)
אני תמיד מכינה ישר כמות כפולה כי זה נאכל מהר כמו גרעינים.
המרכיבים:
6 כפות טחינה גולמית
2 כפות דבש (בט”ו בשבט ממירה לסילאן)
4 ביצים
1 כפית אבקת אפייה (אם אין, גם סודה לשתייה תעשה את העבודה)
מעט מלח רגיל
תוספות לתוך הבלילה לבחירתכם/ן:
5 תמרים מסוג מג’הול חתוכים קטן קטן/ חופן אגוזים / חופן חמוציות ללא סוכר
(כמובן שאפשר גם צימוקים/שקדים/ קשיו טבעי וכמעט כל סוג של פירות יבשים שאתם אוהבים, אך חשוב לחתוך קטן).
אופן ההכנה:
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. הבלילה יוצאת דלילה, זה תקין, אל דאגה.
*לשים לב שהפירות היבשים נטמעו היטב בתוך הבלילה ולא בולטים החוצה.
* מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת או לתבנית שקעים במקרה של לחמניות (כף וחצי מהבלילה בכל שקע), מפזרים מעל שומשום/ קצח/ מלח אטלנטי/ גס ואופים במשך כ-17 דקות. יש לבדוק עם שיפוד באמצע הלחם/לחמנייה שהם יוצאים ללא פירורים ואז להוציא את התבנית. יש המוציאים/ות אותו בעודו מוזהב בלבד, אני אוהבת שהוא יוצא שחום ובשל כך, גם טעים יותר. לבחירתכם/ן, כמובן הקפידו שלא יתייבש.
אם מקפידים על הוראות ההכנה, הלחם יוצא מרהיב וחגיגי (כמו בתמונה) וללא ספק, משתלב נפלא בשולחן הט”ו בשבט כלחם עם ממרחים/מטבלים או כמעין עוגה מתקתקה ובריאה.
בתיאבון וחג שמח לאילנות ולכם/ן!